free html web templates

Fotografii airbnb si booking

Garantam calitatea fotografiilor si returnam onorariul daca fotografiile sunt refuzate de airbnb sau booking.


Când vine vorba de inchirierea unei proprietati prin Airbnb sau Booking, o imagine buna poate face diferenta dintre succes si esec. Între doua proprietati similare, fotografiile sunt adesea un factor decisiv, fiind ultimul, dar nu si cel din urma, criteriu de diferentiere.

Iti trebuie niste poze grozave ca sa ai succes cu Airbnb sau Booking!


Iata sfaturile noastre.

Pentru fotografii reusite airbnb si booking

 • Exista o mare diferenta intre fotografia imobiliara si fotografia Airbnb sau Booking - Sigur, atât fotografia imobiliara, cât si fotografia de închiriere de vacanta au mai multe asemanari, cum ar fi trucuri generale pentru fotografierea interioarelor, aparate profesionale, dar exista câteva diferente importante. Pentru inchirieri de vacanta, este vorba despre experienta vizitatorilor, nu doar casa si caracteristicile sale. Nu încercati sa ascundeti defectele deoarece veti avea comentarii negative de la vizitatorii dezamagiti. În schimb, trebuie creata o imagine de ansamblu idilica a proprietatii, dar realista.
 • Pregatiti cu grija casa si faceti un scenariu al sedintei foto pe care sa-l respectati  - Evidentiati cele mai bune caracteristici ale proprietatii. Fotografia pentru o închiriere de vacanta (airbnb sau booking), întotdeauna trebuie sa arate cele mai importante caracteristici ale casei. Daca exista un semineu, faceti foc înainte de fotografiere, daca exista o cada cu hidromasaj, puneti-o in functiune. Asigurati-va ca cele mai mari avantaje pentru a alege acea proprietate sunt evidentiate, fie ca este vorba de o vedere panoramica spectaculoasa, de un sertar plin de jocuri de socializare sau de un raft cu diverse carti turistice.
 • Trebuie sa existe cate o fotografie a fiecarui spatiu de dormit, fotografii ce contin canapelele inchise si extinse. Afisand toate zonele de dormit îi ajutam pe oameni sa ghiceasca modul în care vor dormi.
 • Bine inteles ca trebuie utilizate scule profesionale. Un aparat foarte performant, obiective potrivite, un trepied, autodeclansator etc.
 • Folosind un trepied fotografiile ies mai clare, cu mai multe detalii. Cu un trepied si un autodeclansator - pentru a evita apasarea fizica a butonului declansator, ceea ce poate misca aparatul foto - fotografiile sunt mult mai clare si mai detaliate. Atunci când aparatul foto este complet stationar, puteti utiliza un ISO scazut pentru cea mai buna calitate si o deschidere mica a diafragmei, pentru fotografii mai clare in profunzime si cu zgomot de culoare minim. Încercati sa utilizati aparatul la F/8 sau F/11 si setarea ISO cea mai mica pe care o ofera camera foto, de obicei 100 - 300. Asta daca obiectivul si lumina ambientala va permit. In cazuri deosebite mariti ISO la 600. Intre ISO si F (diafragma) trebuie pus accentul pe F, iar timpul de expunere nu conteaza atat timp cat folositi trepied.
 • Lumina naturala face minuni! - Înainte de fotografiere, deschideti toate perdelele pentru a lasa cea mai mare lumina în camera. Nu folositi niciodata blitul. Eventual, doar atunci cand nu se poate altfel, folositi proiectoare suplimentare pentru mai multa lumina. Nu aprindeti lumina artificiala decat daca este strict necesar.
 • Este bine sa avem 25 de fotografii finale - Pentru 25 de fotografii reusite, trebuie sa facem poate 250 de fotografii si 30-50 de cadre diferite. Mai multe imagini ofera oaspetilor o idee mai buna despre ceea ce se asteapta atunci când rezerva, iar proprietatile cu mai multe fotografii tind sa apara mai des în rezultatele cautariilor online. Nu organizati fotografiile în functie de camera, asta se intampla doar la fotografiile imobiliare, dar pentru inchirierile airbnb si booking lucrurile sunt diferite. Primele cinci-sase ar trebui sa evidentieze cele mai bune caracteristici ale proprietatii. Apoi, utilizati înca una pâna la doua fotografii din fiecare camera; în acest fel, oaspetii potentiali nu vad o duzina de fotografii din camera de zi înainte de a vedea vreodata acea panorama câstigatoare din terasa din spate sau din bucataria incredibila. Pozele ar trebui sa includa, de asemenea, întotdeauna o fotografie a exteriorului, care îi ajuta pe oaspeti sa gaseasca proprietatea atunci când sosesc.
 • Detaliile care fac atmosfera frumoasa - Nu uitati ca fotografia pentru inchirieri este despre experienta de a te caza acolo, iar lucrurile marunte pot ajuta într-adevar sa sublinieze acest lucru. Sunt foarte multe detalii care pot sa contribuie la creionarea unei atmosfere portrivite.
 • Nu utilizati lentile ultra-wide sau camere cu rezolutie redusa - Folositi un DSLR e ultima generatie si evitati imaginile ultra-wide care deformeaza fotografiile. Folositi totusi un obiectiv cu distanta focala 10-20m in echivalent pe 35mm.
 • Atentie mare totusi. În timp ce lentilele wide pot capta o camera întreaga, ele tind sa distorsioneze liniile drepte si sa le faca curbe, ceea ce ar putea face sa para ca peretii proprietatii dvs. se înclina. Daca apar distorsiuni, atunci ele trebuie corectate in programe de editare speciale.
 • Si alte detalii conteaza - Asigurati-va ca toate lucrurile sunt la locul lor. Schimbati hartia igienica si agatati prosoape noi în baie. Aranjati lucrurile frumos in camera si mai stergeti praful o data în plus înainte de fotografiere. Feriti-va de suprafetele reflectorizante.
 • Nu uitati sa faceti fotografii în toate anotimpurile - Atunci cand este cazul, fotografierea exterioara a proprietatii în mai multe sezoane este importanta. Afisarea casei inconjurata de zapada proaspata sau pe fundalul frunzelor de toamna colorate - este întotdeauna o idee buna, în special pentru proprietatile disponibile pentru închiriere pe tot parcursul anului.

Va stam la dispozitie pentru sfaturi si idei, oricand doriti sa va sfatuiti cu un specialist.

Sedinta foto pentru set complet de fotografii airbnb sau booking trebuie pregatita cu atentie si dureaza una-doua ore. Prelucrarea fotografiilor dureaza 24-48 de ore. 


Tariful porneste de la 150 de lei, in functie de marimea proprietatii si este valabil doar pentru Bucuresti si Ilfov.

Fotografie imobiliară pe FaceBook!